Informace k táboru – testování dětí

Vážení  rodiče,

všichni asi jako my sledujete podmínky,  za jakých bude možná účast dětí na našem táboře v Miletínských Lázních v termínu 3. – 17. 7. 2021. Během posledního týdne se podmínky na stanovení  přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2, které zveřejňuje Ministerstvo zdravotnictví ČR změnily asi 3x.

Zatím, podle známých a zveřejněných podmínek předpokládáme, že bude stačit POC test na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2 (tzv. antigenní test) s negativním výsledkem, který se musí opakovat po 7 dnech.

Jako vedení tábora jsme se dohodli, že pro Vás toto testování zajistíme a Vám ušetříme mnoho času a starostí se zajišťováním termínu v testovacím centru. Vlastní testování dětí proběhne 3. 7. 2021 přímo v Miletínských Lázních při předání Vašeho dítěte do tábora a opakovaný test následně pak v průběhu tábora 10. 7. 2021.

Toto testování  máme zajištěno ve spolupráci s Červeným křížem a bude na to využito volných testů, na které mají nárok všichni pojištěnci zdravotních pojišťoven.

Z testování mají výjimku:

– děti, které prodělaly laboratorně potvrzené onemocnění COVID-19, uplynula u ní doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2 nebo RTPCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 180 dní. Přičemž se musí jednat o osobu bez klinických známek onemocnění COVID-19. Zároveň je toto nutné doložit certifikátem, který lze stáhnout na Očkovacím portálu občana na webu Ústavu zdravotnických informací a statistiky – www. ocko.uzis.cz.

Na Vás rodiče máme prosbu na odsouhlasení tohoto způsobu testování, které prosíme proveďte prosím obratem na tento E-mail: josef.cerman@centrum.cz  (č.t.: 724 180 029) a při předávání Vašeho dítěte do tábora toto potvrdíte písemně, jako odpovědný zástupce dítěte.

V případě, že se Vaše dítě nebude muset testovat z důvodu výjimky, kterou doložíte certifikátem (viz výše) prosíme o sdělení i této informace, abychom věděli kolik testovacích sad musíme na tábor zajistit.

Předem děkujeme za spolupráci a těšíme se na brzkou odpověď.

V případě jakýchkoliv změn, Vás budeme informovat

S pozdravem

Vedení tábora

Příspěvek byl publikován v rubrice akce, mládež, nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.